Thursday, 25 October 2012

Aku bersama keluarga di GENTING HIGHLAND,time cuti sekolah ni...taun 2011..hahhaa..blh plak time tu ujan,so bergambar je lah yg dapat..pape pun best sgt...xpe.,agpun da bnyak kali pergi situ..so,x bpe terkilan sgt lah kan..huhuhuhuhu..:)

Tuesday, 23 October 2012

TeKa-TeKi lah KTE...:)

1.Banyak-banyak tikus,tikus ape ade dua kaki??
=MICKEY MOUSE

2.Dari Kuala Lumpur ada dua,dari Seremban ada satu,dari Johor tak ada ape??
=HURUF "A"

3.Banyak-banyak burung,burung ape yang penyayang??
=BURUNG BELATUK(BELA ATUK)

4.Banyak-banyak haiwan,haiwan ape yang ada 2 huruf??
=UDANG(U DAN G)

5.Ada 5 ekor semut,ditambah pula dengan 3 ekor semut,berapa ekor semut yang ada??
=SEMUT TAK ADA EKOR

6.Banyak-banyak mee,mee apa yg makan dengan ais??
=MILO AIS

HAHAHA...SETAKAT NI SAJA,TEKA-TEKI KITA PADA HARI NI....SELAMAT MEMBACA.!!

Saturday, 20 October 2012


Hah..kalau korang nak tahu.,buah naga ni banyak khasiatnya..Warnanya yang merah tu sudah tentu membuatkan ramai yang teruja untuk memakan buah ini.Inilah buah naga atau dikenali sebagai 'DRAGON FRUIT'.Buah ini mengandungi 1001 khasiat dan mempunyai banyak biji.Antara khasiat ini ialah,ia boleh mengurangkan kadar kolesterol,mencegah kanser,menguatkan minda dan menguatkan fungsi ginjal serta tulang.Selain itu,ia juga boleh mengurangkan masalah sembelit,darah tinggi,menghaluskan kulit wajah,dan sesuai untuk penyakit diabetes.Buah ini sebenarnya berasal daripada negara Mexico dan banyak ditanam di negara Vietnam dan Afrika.Tetapi kini,buah ini semakin popular di Malaysia.

Friday, 19 October 2012

hari yg ceria..:)

video


hai...hari ni happy sgt2...banyak keje yg nk dilakukan...n yg penting,masyukkkkk...hehhehee...

Thursday, 18 October 2012

pesanan buat semua..:)

Assalamualaikum serta salam satu malaysia..




aku seorang budak yang simple dan suka senyum.,,tapi..hah..jgn sangka aq budak simple x de perasaan sedih n jiwang...bhhahahaa...biase lah manusia kan..law xde perasaan tu xtau la eden nk ckp pe....huihuihui....ape2 pun idup kte mesti ade kesabaran dan ketabahan dlm likuk-likuk duniawi ini..jd terimalah dengan hati terbuka..:)